'Persoonlijke groei en gedragsverandering dragen bij aan je herstel.'

Jan Hein Wijers

Arbo-arts

Stel mij je vraag

Je kunt bij mij terecht met vragen over je gezondheid en chronische klachten in relatie tot je werk.

Voorbeeldvragen: 

Je kunt met mij contact opnemen voor uiteenlopende vragen, zoals: 

  • Ik heb last van de reumatische aandoening fibromyalgie. Nu zegt mijn bedrijfsarts dat 'mijn klachten niet objectief zijn vast te stellen'. Hoe kan ik zorgen dat hij mijn klachten serieus neemt?
  • Na een behandeling aan mijn darmen heb ik nog steeds pijnklachten. De specialist zegt dat ik ermee moet leren leven, maar ik zou willen dat ik minder pijn had. Wat kan ik doen?
  • Ik wil me het komend jaar helemaal richten op de opvoeding van mijn kinderen. Hoe neem ik ontslag zonder mijn recht op een WW-uitkering te verliezen?

 

 

  • Mijn leidinggevende wil dat ik meer ga werken na mijn burn-out, maar ik heb er echt de fut nog niet voor. Wat moet ik doen?
  • Ik blijf maar moe na de chemokuur van een half jaar geleden. Mijn arts zegt dat dit vaak voorkomt en dat het wel slijt, maar ik wil er iets tegen doen. Heb jij tips?

Visie en werkwijze: 

Zorgverleners zijn aan het leren om breder tegen ziekte en welzijn aan te kijken. Dat betekent dat we niet elke klacht benaderen met een medische bril op. Andere zaken zijn minstens zo belangrijk voor je gezondheid, zoals zingeving en actief blijven. Daarbij moeten we de mogelijkheden van mensen zelf beter benutten, hen laten ervaren dat zij 'kaptein zijn op eigen schip'.

 

Als je mij een vraag stelt, gebruik ik mijn medische kennis om je een goed antwoord te geven, maar ik kijk ook naar de wijsheid en levenservaring die je zelf hebt. Je bezit veel kennis, die vaak onbewust aanwezig is. Ik help je die te gebruiken en toe te passen.


Bekijk het overzicht van alle medisch deskundigen


Hoe werkt het?

  1. Kies een medisch deskundige
  2. Maak een (gratis) account aan
  3. Log in op de beveiligde omgeving
  4. Stel je vraag